dijous, 24 de febrer del 2011

Ràdio Barcelona

El 13 de gener de 1963 es va començar a emetre, des de l'Estudi Toresky de Ràdio Barcelona, el programa Radioscope, sota la direcció de Salvador Escamilla. El primer que deia cada matí al moment de començar era “Bon dia Catalunya”, salutació que esdevingué històrica. Durant molt de temps fou l'únic programa radiofònic que introduïa parcialment el català, sempre sota una certa vigilància de la censura. Malgrat tot, el règim franquista no donà massa importància a un programa que els semblava casolà i sense gaires pretencions.
Des de Ràdio Barcelona es va donar a conéixer Joan Manuel Serrat i hi varen passar altres artistes com Lluís Llach, Francesc Pi de la Serra, Raimon, Maria del Mar Bonet, Jaume Sisa, La Trinca, Marina Rosell, Maria Cinta, Rafael Subireachs, Pere Tapias, Núria Feliu, Guillermina Motta i, possiblement, tots els que varen assolir una notorietat mínima en la Nova Cançó.
Quan la direcció de la SER eliminà Radioscope, el programa passa a emetre's, a partir de 1970, des de Ràdio Miramar, abans de desaparèixer.









(Foto: Salvador Escamilla al programa Radioscope, acompanyat de Serrat, Guillermina Motta i Núria Feliu, entre d'altres).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada