dilluns, 14 de febrer del 2011

Centre Comarcal Lleidatà

El desembre de 1961, pocs dies abans de la presentació oficial d'Els Setze Jutges, tingué lloc un acte al Centre Comarcal Lleidatà de Barcelona, en el qual Miquel Porter i Josep Guardiola cantaren temes com “Les floristes de la Rambla” (de Porter) i “Tot sembla diferent” (d’Espinàs i Xicota), a més d'interpretar versions internacionals d’èxit.

El Centre Comarcal Lleidatà és una entitat cultural amb un fort esperit catalanista fundada a Barcelona l'any 1927 i situada a la Plaça Universitat, amb l'entrada principal a Gran Via de les Corts Catalanes, 592.

Els actes socials i culturals que s'hi duien a terme des del seu naixement (conferències, teatre, esbart, coral, etc.) continuaren durant els anys de dictadura, aconseguint defugir, no sense certes dificultats i inconvenients, la vigilància i la censura del règim. Fins i tot s'aconseguí posar en marxa, l'any 1958, la publicació d'un Butlletí Interior, que tot i ser bilingüe en un començament, cada vegada s'anirà abocant més al català.

Una de les activitats que recordem s'hi feien molts dissabtes per la tarda era la lectura de poemes pels propis autors. En aquest context, cal veure com un acte normal el fet que la Nova Cançó que tingués acollida en aquest gran pis de la Gran Via.


Festa al Centre Comarcal Lleidatà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada