dijous, 10 de març del 2011

Cova del Drac

Al voltant de la nova discogràfica Concèntric Promotora el 1965 neix un nou espai dedicat exclusivament a espectacles en català, i concretament a la difusió de la Nova Cançó. Es tracta de la Cova del Drac, un cabaret íntim i dedicat a un públic reduït, i situat inicialment al carrer Tuset, núm. 30, de Barcelona. Més tard, canviarà de local i, al mateix temps, de nom: actualment es troba al carrer Vallmajor, núm. 33, amb el nom de Jazzroom.

D'entre els artistes que hi actuaven habitualment destaca sobretot Guillem d'Efak -el qual fou el primer a publicar un disc a Concèntric-, però en podem anomenar d'altres, com ara Núria Feliu, Guillermina Motta, Tete Montoliu, Dolors Laffite, Ramon Muntaner i Ovidi Montllor. I també hi tingueren lloc les primeres actuacions d'una joveníssima Maria del Mar Bonet.

Durant la dècada dels setanta, amb els Setze Jutges ja desapareguts com a col·lectiu, la Cova del Drac realitzarà una important tasca de recerca de noves veus, que donessin continuïtat al moviment. Amb aquesta voluntat impulsarà, sota el nom de "Promoció de Noves Veus"-diversos concursos destinats a cantants novells.

Remei Margarit, Ma. Amèlia Pedrerol i Pau Riba a la Cova del Drac

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada