dissabte, 12 de març del 2011

Camp Nou

Lluís Llach fou el primer artista en actuar al gran escenari del Camp Nou. Ho feu el 6 de juliol de 1985, davant de més de 100.000 persones, en el que fou anomenat “més que un concert”. I el cert és que va ser el recital més multitudinari i espectacular de la seva carrera artística fins al moment i, sense cap mena de dubte, un fet històric per la cançó catalana.

Amb els seus càntics, aplaudiments i lemes, els espectadors esdevingueren els autèntics protagonistes de la vetllada, la qual comptà amb poca presència d'autoritats polítiques. El crit de "Som una nació" fou un dels que més s'escoltà al llarg de la nit, demostrant així que el sentiment catalanista seguia viu entre la societat.

La primera de les cançons que interpretà Llach va ser “Venim del nord, venim del sud”, que recorda a una de les frases del famós “Cant del Barça”. D’altres foren: “Laura”, “Que tinguem sort”, “Viatge a Itaca”, “L’estaca” i “El cant de l’enyor” (amb Marina Rossell i Maria del Mar Bonet). La festa acabà amb la interpretació d’“Els Segadors”. El concert fou enregistrat en un doble àlbum de quinze temes titulat “Camp del Barça.
6 de juliol de 1985”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada